Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Και το όνομα αυτής: Μπαρτσελόνα Λιγόρτυνου Τεφελίου!

Για την τεράστια προσπάθεια που έχουν ξεκινήσει φορείς της περιοχής για τη δημιουργία ακαδημίας της Μπαρτσελόνα στη Λιγόρτυνο μίλησε στον «Κρήτη Σπορ Fm 87,6» και στον Μάνο Σουργιά ο εκ των πρωτεργατών αυτής και Δημοτικός Σύμβουλος Αστερουσίων, Μανόλης Μανταδάκης.
Μια ομάδα ανθρώπων από την περιοχή, οι κ. Μ. Μανταδάκης, Γ. Νηστικάκης, Ε. Ευθυμιάδης, Μ. και Π. Χατζηκωνσταντίνου, Γ. Σεραφειμίδης, Γ. Ψαρρός, Α. Αγγουριδάκης, Γ. Δελιμιντήρης κ.ά., με συμπαραστάτη τον εκπολιτιστικό Σύλλογο Τεφελίου προέβη σ’ αυτό το εγχείρημα με την απάντηση των ανθρώπων της «Μπάρτσα» να είναι θετική.
Το προσωρινό Δ.Σ., αφού επικοινώνησε με ποδοσφαιρικούς παράγοντες και φορείς της περιοχής, με το Δ.Σ. της FC Barcelona, με τον κύριο Ν. Μάλλιαρη, με την Penya Barcelonista d' Atenes (Αθηνών), οριστικοποίησε το όνομα και τις βασικές αρχές του νέου αθλητικού σωματείου, οι οποίες ταυτίζονται με τη φιλοσοφία που διέπει την FC Barcelona με τις περίφημες ακαδημίες της και του Α.Ο. «Αστέρας 2004» Καισαριανής.
Και το όνομα της ομάδας: Μπαρτσελόνα Λιγορτύνου Τεφελίου!
«Στο παρελθόν υπήρχαν στην περιοχή οι ομάδες Απόλλων Τεφελίου και η Λιγόρτυνος Μεσοχωριού οι οποίες είχαν συγκεκριμένη πορεία. Μετά από κάποια χρόνια ορισμένες από αυτές σταμάτησαν τη λειτουργία τους και άλλες συνενώθηκαν και δημιουργήθηκε η ΑΕΔΑ. Εξαιτίας όμως των οικονομικών προβλημάτων σταμάτησε η λειτουργία και της ΑΕΔΑ» δήλωσε αρχικά στον «Κρήτη Σπορ Fm 87,6» ο δημοτικός σύμβουλος Αστερουσίων και εκ των πρωτεργατών αυτής της προσπάθειας Μανόλης Ματαδάκης και συνέχισε αναφερόμενος στο πως προέκυψε η σκέψη για τη συνεργασία με τη Μπαρτσελόνα: «Κατόπιν συζητήσεων με τον νέο δήμο, δεχόμενοι ερεθίσματα από τους νέους και διαθέτοντας άριστα γήπεδα με πλαστικό χλοοτάπητα σε Μεσοχωριό και Λιγόρτυνο αποφασίσαμε σε διάφορες μαζώξεις που κάναμε να ζητήσουμε υποστήριξη από τη Μπαρτσελόνα. Η Μπαρτσελόνα μας παρέπεμψε στον Σύλλογο Μπαρτσελόνας Αθήνας απ’ όπου ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημά μας. Το όνομα της νέας ομάδας η οποία θα συμμετέχει από την καινούργια σεζόν (2012 - 2013) στο πρωτάθλημα θα είναι Μπαρτσελόνα Λιγορτύνου Τεφελίου. Η κατάρτιση του καταστατικού θα γίνει μέχρι τον Απρίλιο, θ’ ακολουθήσει η έγκρισή του και στη συνέχεια θα αρχίσει η λειτουργία της ομάδας. Τον Μάρτιο θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις των παίδων - εφήβων.
Θα ήθελα να πω ότι μεγάλη βοήθεια παίρνουμε και από τους προπονητές της περιοχής μας κ. Νηστικάκη και Μαρταβατζή».
Πως όμως αντιμετωπίζουν τη συγκεκριμένη προσπάθεια οι κάτοικοι εκεί; «Υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση απ’ όλα χωριά περιοχή μας και όλοι το αντιπετωπίζουν θετικά. Για μας δεν είναι αυτοσκοπός ο πρωταθλητισμός αλλά να παρέχεται σε όλους ένας υγιής αθλητικός οργανισμός, όπως η νέα ακαδημία που θα δημιουργηθεί και στην οποία θα συμμετέχουν πάνω από 70 - 100 παιδιά.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τεφελίου πήρε πολιτική απόφαση να στηρίξει όλο αυτό το εγχείρημα και συμμετέχει ενεργά ώστε να αποκομίσουμε τα περισσότερα δυνατά ωφέλη και να βοηθήσουμε την κοινωνία. Περισσότερα πράγματα θα συζητήσουμε στη συνάντηση της Κυριακής 20 Νοεμβρίου στο Τεφέλι με την παρουσία και του κ. Μάλλιαρη».
πηγή: www.sporfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: