Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011

Στα πρότυπα της μικρής «Μπάρτσα»

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΜΟΝΟΦΑΤΣΙΟΥ ΑΝΕΠΤΥΞΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΟΣ


Με το όνομα της «Μπαρτσελόνα» να αποτελεί πόλο έλξης και την απουσία αθλητικού φορέα από την περιοχή να μεγιστοποιεί την ανάγκη για την ένταξη των πολλών νεαρών παιδιών σε μια ασφαλή δραστηριότητα άνθρωποι από το Τεφέλι και τη Λιγόρτυνο παρουσίασαν την προηγούμενη Κυριακή το πλάνο για την ίδρυση της νέας ομάδας που πρόκειται να συστήσουν.
Τα...βαφτίσια δεν έγιναν ακόμα καθώς η κίνηση ίσως αποκτήσει ευρύτερο χαρακτήρα με τη συμμετοχή κι άλλων χωριών στην πρωτοβουλία που έχει ληφθεί με όραμα τη δημιουργία ενός σωματείου που θα δώσει πνοή στην αθλητική και γενικότερα πολιτισμική ζωή του τόπου. Οι άνθρωποι του σωματείου ήλθαν σε επαφή με τη Μπαρτσελόνα και πήραν το «ο. κ.» για να «ντύσουν» την επωνυμία της νέας ομάδας δε θα μείνουν μόνο στο όνομα καθώς θέλουν να λειτουργούν στα ακριβή πρότυπα του μεγάλου Καταλανικού κλαμπ δίνοντας βαρύτητα στις Ακαδημίες, και τη σωστή νοοτροπία και αντίληψη για τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να παίξει ο αθλητισμός στη διάπλαση και την καλλιέργεια του ανθρώπινου χαρακτήρα.
Ένας από τους πρωτεργάτες αυτής της κίνησης, ο Μανώλης Μανταδάκης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Τα παιδιά της περιοχής έχουν ανάγκη για άθληση. Καθημερινά παίρναμε ερεθίσματα γι’ αυτό καθώς οι αθλητικές δραστηριότητες είχαν ατονήσει, γι’ αυτό αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια νέα ομάδα που θα απορροφήσει τις νεαρές ηλικίες και θα τις εντάξει σε ένα σωματείο. Κάναμε περιοδεία στα γύρω χωριά για να ενημερώσουμε τους ανθρώπους για την κίνηση μας και τα μηνύματα είναι άκρως ενθαρρυντικά».
Συνιδρυτής της νέας ομάδας είναι ο γνωστός προπονητής Γιάννης Νηστικάκης ο οποίος θα αναλάβει και ενεργό ρόλο στο τμήμα των Ακαδημιών. «Σκοπός μας είναι να περάσουμε το μήνυμα ότι το ποδόσφαιρο είναι κοινωνικό αγαθό. Να βοηθήσουμε τα παιδιά να γίνουν καλοί άνθρωποι, και εάν έχουν την επιπλέον δυνατότητα να γίνουν και καλοί ποδοσφαιριστές. Μας ενδιαφέρει πρωτίστως η ολοκλήρωση τους ως χαρακτήρες», επεσήμανε ο κ. Νηστικάκης.
Στην εκδήλωση έδωσε το παρόν και ο πρώην πρόεδρος του Αστέρα Καισαριανής «2004» Νίκος Μάλλιαρης, μέλος του FC Barcelona και μέλος του Συνδέσμου Φίλων Μπαρσελόνα Αθήνας. Το σωματείο της Καισαριανής έχει ενστερνιστεί πλήρως τις αρχές της Μπαρτσελόνα δίνοντας βάση παράλληλα με την αγωνιστική εξέλιξη των παικτών και στη συμμετοχή τους σε πολιτιστικές δραστηριότητες.
«Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες της δυσωδίας που αναδύει το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Μιας κατάστασης που αναδεικνύει τον οπαδισμό και δεν έχει χώρο για αυτοκριτική. Το ποδόσφαιρο έχει κι αυτό…χρεοκοπήσει ηθικά. Στην περιοχή υπάρχουν άνθρωποι με όραμα που θα δώσουν μια άλλη διάσταση.
Υπάρχουν υποδομές και η επικοινωνία μεταξύ τους είναι άμεση για να δημιουργήσουν μια ομάδα που θα δώσει την ευκαιρία στα νέα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τις ανθρώπινες αξίες, και ο σύλλογος να λειτουργήσει ως φορέας πολιτισμού» επεσήμανεο κ. Μάλλιαρης προτρέποντας τους εμπνευστές της πρωτοβουλίας να την κάνουν γνωστή σε όλους τους κοινωνικούς φορείς.
Από την πλευρά της η Montserrat Cardona η οποία έφερε σε επαφή το νεοσύστατο σωματείο με τους ανθρώπους της Μπαρτσελόνα τόνισε ότι μπορεί να καλλιεργηθούν κι άλλα αθλήματα όπως μπάσκετ και βόλεϊ για να προσελκύσουν και το γυναικείο πληθυσμό.
Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν συζητήσεις με εκπροσώπους πολιτιστικών συλλόγων κι από άλλα χωριά για την τελική ονομασία του σωματείου το οποίο αναμένεται να πάρει το βάπτισμα του «πυρός» στις τοπικές κατηγορίες την περίοδο 2012 – 13 όταν θα γραφτεί στα μητρώα της ΕΠΣΗ ξεκινώντας από τη Γ’ κατηγορία.
  
Δεν υπάρχουν σχόλια: